Å skrive en bok

Det tar hundrevis av timer å skrive bok. Det er en saying at man må bruke 10 000 timer på å bli mester i et fag.

Ifølge en kjent teori kan du nå til topps i nærmest hva det skal være dersom du bare øver i 10 000 timer. Anders Ericsson, professor i psykologi ved Florida State University, kom med påstanden på 90-tallet.

Men dette tilbakevises. Knallhardt arbeid ser nemlig ikke ut til å være nok for å bli verdens beste fotballspiller eller for å synge klokkerene arier på verdens operascener. Du må, dessverre, også ha talent, viser studie som forskere ved Reserve University i Cleveland, Ohio, står bak.

Så øvelse er ikke nok, men det hjelper.

Jeg har fått spørsmålet mange ganger, hvor lang tid brukte jeg på den første boka mi. Og det tok meg faktisk fem år. Og da mener jeg fem år med skriving hver dag. Ofte i helgene, men aldri om natten. Men stort sett fulle arbeidsuker. Og skulle ikke forundre meg om det utgjorde 10 000 timer… Selv om jeg ikke ble mester, ble det en bok jeg er fornøyd med og håper den får mange lesere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *