Northern Moods – Bevegelser i nord

Naturen har formet menneskene gjennom alle tider, samtidig har menneskene påvirket naturen. Urfolk og deres nære forhold til naturen, preget måten samfunnet deres ble bygd opp på. Hvor mye av oss ligger gjemt og kanskje glemt, i de som levde før oss?

Ándagassii: Gerd Grimsø

Jeg var bare

en liten jente

med lys

tynn hud

(Marianne Nymo)

Utstillingen fikk tittelen Northern Moods – Bevegelser i nord. Utstillingen refererte til stemninger og følelser som er unike for nord. Dette er knyttet til klima og natur, kulturelle og historiske trekk som preger området.

Billedkunstner Gerd Grimsø undersøker naturen og mennesker, samisk identitet og språkløshet i vår tids Norge. Hun beveger seg i spenningsfeltet mellom mørket og lyset, hvor fornemmelsen av bevegelse ligger som grunntanke i det visuelle.

I denne utstillingen skapte vi en tråd fra billedkunst til litteratur. Sammen realiserte vi en ide om at bilder og tekst sammen kan åpne for nye fortellinger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *