Mitt første bokbad

Jeg ble oppringt av Arild fra Kolofon forlag med beskjed om å gjøre meg klar til bokbad. Nå skal det bades og bademester er Stig Nilsson. Hvorfor kalles forfatterintervjuer for bokbad?

Bokbad ble et begrep etter kulturprogrammet Bokbadet. Programmet gikk på NRK TV fra 1996-2004 på Rockefeller, som jo er bygget på Gamle Torggata Bad. Nå brukes begrepet bokbad landet rundt når det skal gjennomføres forfatterintervjuer. Men det er lett å få andre bilder i hodet. Jeg gjør i hvert fall det.

Bademester Stig Nilsson og meg

Det opprinnelige boktreffet hos Norli Eldorado kan jo ikke gjennomføres i disse dager. Så forlaget erstatter boktreffet med digital presentasjon av forfatter og bok. Slike løsninger begynner nesten å bli vanlige. Men vil det fungere? Og er det ikke litt skummelt at det blir filmet slik at jeg kan høre og se det selv?

Inne på forlaget har de rigget i stand studio. Hver forfatter får sin tilmålte tid og alt gjennomføres i henhold til smittevernregler. Selv om jeg aller helst ønsker å få spørsmålene i forkant av badingen, var dette ikke en mulighet. Det blir visst bedre når alt gjennomføres som en spontan samtale.

Jeg er ikke enig. Men blir ikke hørt. For hvor vanskelig kan det være å få spørsmål om boka jeg skrevet på i 5 år? Ganske vanskelig. Da jeg kjører innover til forlaget har jeg nemlig glemt hva boka handler om. Det virker som alt er blåst bort.

Det gikk bra. Selvfølgelig gjorde det det. Forfatterkollega Lena Løvland som kommer ut med barneboka Mormor blir borte, er akkurat ferdig med sitt bokbad og vi får tid til å prate litt. En kopp kaffe hjelper også. Og alle folkene på forlaget. Når bademesteren selv mener det hele går bra. Så tror jeg også på det.

Bokbadet kommer som podcast i mars. Skal jeg se på det? Tror ikke det.

2 kommentarer til «Mitt første bokbad»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *