Kjerringøy handelssted

I dag tok vi turen til Kjerringøy handelssted, som er et unikt kulturminne fra 1800-tallet, og består av 15 fredede bygninger med autentisk interiør.

I hovedhuset er det franske tapeter, himmelsenger, og det står som om det var forlatt i går. I naustet er en av de eldste bevarte nordlandsbåtene. Og i kramboden fra 1842 finnes varer og gjenstander som for lengst har gått inn i historien. Det er som å bevege seg bakover i tid. Jeg handlet litt gammeldags snop og et Kjerringøy-krus.

Vi var innom Zahlfjøsen og fikk med oss Karl Erik Harrs Hamsungalleri. Zahlfjøsen inneholder også bibliotek, naturinformasjonssenteret RamSalten våtmarkssenter, husflidverksted, filmutstilling og galleri med salgsutstilling.

Vi avsluttet med en tur innom butikken før Ane Øverås kjørte oss tilbake til huset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *